14. feb, 2022

Weekend kurs for "voksne" hestefrelste, uke 24 og 26 sommeren 2022

Går du med en drøm om å bli tryggere sammen med hesten fra bakken, øke din forståelse om hesten og kunne samarbeide med hesten fra oppå hesteryggen?😀 Da håper jeg disse weekend kursene vil være midt i blinken for deg!🤩

Jeg setter opp weekend kurs denne våren/ sommeren hvor samhandling med hesten fra bakken har et stort fokus! Vi vil jobbe med hesten i taugrime, og gjennom ulike øvelser utvikle et godt samarbeid, forståelse, tillitt og gjensidig respekt med hesten!🤩 Vi benytter oss også av å filme mens vi jobber med hesten i taugrimen, og setter oss å ser på/ analyserer videoen etter treningen for å få maksimalt ut av læringen!😉

Vi vil også jobbe med samhandling fra hestens rygg, altså gjennom ridning. Men ha fokus på harmoni, nøyaktighet og balanse. Hvordan man med kroppen og stemmen kan komunisere med hesten hva vi ønsker, og på den måten slippe å dra unødvendig i tøylene eller sparke med bena! Jobbingen med hesten i taugrime og ridningen vil foregå inne i rundpaddocken, og dere har 1 til 1 i begge øktene, altså "privattime" to ganger pr dag, lørdag og søndag.

Dagene vil bli lærerike, jeg håper dere vil få mange "aha- opplevelser", og mye positivt samvær med andre hestefrelste.

Uke 24 og 26; Må ha hesteerfaring og kunne hente hesten på beitet, stelle og ta på utstyr selv

Hovedtyngden av læringen vil skje på lørdag og søndag, gjennom tre økter per dag. Det blir en økt med full fokus på å jobbe med hesten i taugrime, en økt med video og analyse av den første økten, og den andre økten kombinerer vi det å jobbe i taugrimen med å ri.
Etter at vi har hatt den første økten i taugrima, setter vi oss inn for å se på videoene av alle sammen - og selv om du så på mens de andre jobbet kan jeg garantere deg at du vil legge merke til nye ting (reaksjoner hos hesten, elevens bruk av tauet, stemme signaler, kroppsspråk hos eleven, hestens signaler, hestens posisjon osv) når du ser det på nytt på film! For ikke å snakke om alt man lærer om seg selv gjennom å se seg selv på film!🙂 Den siste økten med hesten i taugrima skal dere også få ri, men med minst mulig utstyr😉 

Dersom det er ønskelig med en weekend for nybegynnere kan dette settes opp utover sommeren, men det blir da satt opp på forespørsel. Det vil eventuelt bli som dette:

Hovedtyngden av læringen vil skje på lørdag og søndag, gjennom tre økter per dag. Det blir en økt med full fokus på å jobbe med hesten i taugrime kombinert med endel forklaringer og veiledning, en økt med video analyse av den første økten, og den siste økten kombinerer vi det å jobbe i taugrimen med å ri.

Etter at vi har hatt den første økten i taugrima, setter vi oss inn for å se på videoene av alle sammen - og selv om du så på mens de andre jobbet kan jeg garantere deg at du vil legge merke til nye ting (reaksjoner hos hesten, elevens bruk av tauet, stemme signaler, kroppsspråk hos eleven, hestens signaler, hestens posisjon osv) når du ser det på nytt på film! For ikke å snakke om alt man lærer om seg selv gjennom å se seg selv på film!🙂 Den siste økten vil det bli inføring i stell og hvordan klargjøre hesten for ridning, så skal dere få jobbe med hesten i taugrima i tillegg til å få ri, men med minst mulig utstyr😉 

Dagen starter kl 09.00 lørdag og søndag, og avsluttes kl 20.00 begge dager. Det legges opp til at kursdeltagere sover hjemme, men vi har en liten hybel i under etg, dersom det skulle være behov for å sove over (det vil da bli et pålegg i prisen for overnatting). 

Det er lagt opp til 4 deltakere per weekend kurs, så det blir tett og personlig oppfølgning gjennom hele helgen!🙂 Kurset må være fylt, altså 4 deltakere per weekwnd, for at kurset skal gjennomføres.

Kursavgift for helgen: 3.250,-

Kursavgiften inkluderer 4 "heste økter" med 1 til 1 oppfølgning (privattimer), 2 videogjennomganger med analyse av filmingen fra jobbingen med hestene i taugrime, teori om hest og hvordan hesten "er skrudd sammen". Det vil bli servert varm lunsj lørdag og søndag, samt litt kaffe og snacks man kan spise i løpet av dagen.

Om du synes dette høres spennende ut, så ta kontakt med Elisabeth på tlf 48 13 81 01 eller send en mail mening.mestring@gmail.com for påmelding!

Del denne siden