11. sep, 2020

Pedagogisk samhandling med hest - KURS på 10 samlinger

Kurset "Pedagogisk samhandling med hest" legger vekt på å ha en harmonisk, positiv og sikker samhandling med hesten, som ivaretar både hesten og eleven. Kursholder Elisabeth er ingen stor fan av den typiske "dra i tøylene og spark hesten i magen" holdningen, så her er filosofinen å ri med HELE kroppen og bruke stemmen, i tillegg til å bruke balansen og kroppstyngen til rytteren for å fortelle hesten hva vi ønsker å oppnå enten på tur eller på ridebanen.

Det er tre til fire elever per time, for å opprettholde og ivare ta alles sikkerhet (både elever og hestene), samt at alle skal føle seg sett og hjulpet på en god og konstruktiv måte iløpet av timen. Elevene får en fast hest gjennom kurset, og er med på alt fra å hente inn hesten fra beitet, børste og stelle, sale på og så rir de på banen eller på tur i skogen. Første gangen er det "bli kjent med hesten" dag, hvor de gir hesten en spa-dag med bare stell og kos, og hvor vi snakker endel om respekt og riktig håndtering av hesten.

Kursrundene strekker seg over 10 samlinger.

Hver samling varer i 1,5 time, dvs at vi har dobbelttime hver gang. Pris pr gang er 580,- som gir en samlet kursavgift på 5.800,- Denne kursavgiften kan deles opp i to betalinger dersom dette er ønskelig.

Ved å kombinere hestenes egenskaper med Elisabeth sin utdanning- og undervisningserfaring er dette et godt tilbud for de som ønsker å øke selvtillitten sin sammen med hesten, håndtering av hesten fra bakken samt sine rideferdigheter😉 Det er trossalt fra bakken at vi begynner å bygge relasjoner med hesten, derfor er denne delen også viktig!

Neste kursstart er satt til uke 33, høsten 2022😉 Aldersgrense er satt til 10 år, det er ønskelig at en voksen er med de yngste barna gjennom kurset, og det er absolutt anbefalt å ta minimum én privattime i forkant av kursoppstart uavhengig av hvor gammel eleven er!😉 Denne privattimen er for at eleven skal få en god innføring i Elisabeth sin filosofi om hest, sikker håndtering av hesten på en respektfull måte, bli kjent med hele opplegget på timen - samt for at vi skal bli litt kjent på tomannshånd før kurset, og at eleven og hesten skal bli kjent🐴💖

Ta kontakt med Elisabeth for å bestille en privattime, og påmelding på kurs😄👌

Tlf: 48138101

Mail: mening.mestring@gmail.com 

Del denne siden